Companii

Proprietarul Ariston Thermo: România este o piaţă dinamică. Creşte consumul

Paolo Merloni, preşedintele executiv al Ariston Thermo

Paolo Merloni, preşedintele executiv al Ariston Thermo

Autor: Andreea Neferu

21.05.2015, 00:05 275

Paolo Merloni, preşedintele executiv şi proprietarul grupului italian Ariston Thermo, producător de echipamente destinate încăl­zirii, cu afaceri de 1,3 mld. euro anul trecut, spune că România ocupă o poziţie importantă în cadrul businessului pe care îl conduce, potenţialul de avans al pieţei locale fiind unul important.  

„România este o ţară în care Ariston Thermo a intrat încă din anii ’90 şi deşi nu este una dintre cele mai mari pieţe pentru noi din punctul de vedere al veniturilor generate, este o piaţă foarte relevantă la nivel de grup, mai ales că este o ţară dinamică şi cu oportunităţi mari de creştere. Consumul creşte, PIB per capita creşte”, afirmă Merloni.

De altfel, cifrele statistice confirmă acest fapt, având în vedere că cifra de afaceri din comerţ (consumul) a crescut în România cu 3% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, PIB per capita a ajuns anul trecut la circa 7.500 de euro, faţă de 7.000 de euro în 2013, potrivit datelor ZF.

Filiala locală a grupului italian Ariston Thermo România, care comercializează centrale termice, boilere electrice, aparate de aer condiţionat, pompe de căldură şi sisteme solare, a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de circa 109 milioane de lei (24,5 milioane de euro), în creştere cu 9% faţă de 2013, potrivit informaţiilor publice de la Ministerul Fi­nanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO