Companii

Proprietarul brandului Napolact ia 150 mil. euro de la BEI pentru cercetare-dezvoltare în Europa

Proprietarul brandului Napolact ia 150 mil. euro de la...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.06.2016, 12:20 679

Producătorul olandez de lactate FrieslandCampina, activ şi pe piaţa din România cu brandul Napolact, a luat un împrumut de 150 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru a finanţa activitatea de cercetare şi dezvoltare din Europa.

Compania îşi va concentra activitatea de inovare în domenii precum nutriţia, ambalajele sau tehnologia de procesare.

„Împrumutul de la BEI ne dă oportunitatea de a finanţa activitatea de cercetare, dezvoltare şi inovare în condiţii favorabile. Aceste activităţi se regăsesc în principal în cadrul centrului nostru de inovare din  Wageningen unde lucrează peste 300 de angajaţi ”, a declarat Hein Schumacher, CFO al Royal FrieslandCampina.

Compania olandeză este prezentă în mai mult de 100 de ţări şi este deţinută de cooperativa FrieslandCampina.

Producătorul are în România afaceri de circa 90 milioane de euro anual şi se clasează pe locul trei în topul celor mai mari jucători de pe piaţa locală a lactatelor. Compania are trei fabrici la Baciu (jud. Cluj), Târgu-Mureş (jud. Mureş) şi Ţaga (jud. Cluj).

Napolact reprezintă peste  60% din businessul de pe plan local al grupului olandez şi este prezent pe mai multe categorii de produse precum iaurt, lapte, chefir, cedra, telemea, unt sau smântână. Brandul Napolact a intrat şi pe segmentul produselor bio. Compania mai are în portofoliu şi brandurile Oke şi Milli.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO