Companii

Proprietarul Lemet Câmpina dublează investiţiile în industria mobilei

Proprietarul Lemet Câmpina dublează investiţiile în industria mobilei

Alexandru Rizea, proprietarul Lemet

Autor: Ioana David

09.03.2011, 23:51 914

Producătorul de mobilă Lemet din Câmpina, care operează şireţeaua de magazine Lem's, afacere controlată de Alexandru Rizea,şi-a programat investiţii de 16 mil. lei (3,8 mil. euro) anulacesta, nivel dublu comparativ cu cel din 2010.

"Vom direcţiona fondurile către dezvoltarea zonei de producţie şi alanţului de magazine Lem's. Până în prezent am investit în fabricaLemet aproximativ 77 mil. lei (18,3 mil. euro) din fonduriproprii", a spus Alexandru Rizea, care este şi director general alcompaniei.

Potrivit datelor furnizate, anul trecut compania a avut un businessde 143 mil. lei (34 mil. euro), în creştere cu 6,5% comparativ cu2009.
Lemet este una dintre primele companii din industria mobilei careanunţă o creştere a vânzărilor anul trecut, în condiţiile în carepiaţa a scăzut cu mai bine de 10%. Mobexpert, spre exemplu, cel maimare jucător, a anunţat o cifră de afaceri de 110 mil. euro în2010, faţă de 115 mil. euro în 2009. Şi Silvarom a anunţat o cifrăde afaceri în scădere, însă nu sunt disponibile informaţii legateprocentul cu care afacerile producătorului au scăzut.

Dificultăţile din piaţa mobilei din 2010 au făcut şi prima victimăîn industria de profil, după ce afacerea Staer a intrat îninsolvenţă. Staer deţine o capacitate de producţie situată înGalaţi şi o reţea de 24 de magazine în întreaga ţară.

Reţeaua Lem's cuprinde 102 magazine, dintre care 100 sunt în sistemde franciză, conform aceleiaşi surse. Afacerea Lemet a luat fiinţăîn 1991, iar în prezent capacitatea de producţie se întinde pe osuprafaţă de 30.000 mp.

Cu o cifră de afaceri de 34 mil. euro, Lemet se încadrează în topulcelor mai mari jucători de pe piaţa de mobilă, industrie în careliderii sunt Mobexpert, IKEA, Elvila, Italsofa, Sortilemn, kika.Retailul de mobilă este o piaţă de aproape 1 mld. euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO