Companii

Proprietarul parcului ERA din Iasi, in litigiu cu un constructor pentru o datorie de 250.000 €

Proprietarul parcului ERA din Iasi, in litigiu cu un constructor pentru o datorie de 250.000 €
09.12.2009, 23:29 458

Scaderea vanzarilor si dificultatile de incasare a chiriilorprovoaca in aceasta perioada tot mai multe conflicte intreproprietarii de centre comerciale si banci, retaileri si chiarfirme de constructii, cum este cazul proiectului ERA din Iasi.

"Tribunalul admite cererea formulata de reclamanta SC ViaromConstruct SA (...) in contradictoriu cu parata SC Ermes Holding SRLcu sediul in Bucuresti. (...) Dispune infiintarea sechestruluiasigurator asupra bunurilor mobile ale debitoarei constand insumele de bani constituite in depozitele bancare ale acesteia panala concurenta sumei de 1.101.826,72 lei", se arata intr-o decizie aTribunalului Municipiului Bucuresti din data de 13 noiembrie.

Viarom Construct, firma cu afaceri de 22,6 milioane de euro in2008, a fost unul dintre constructorii proiectului din Iasi, carecuprinde un hipermarket Carrefour, o unitate Praktiker si o galeriecomerciala si a fost inaugurat in toamna anului 2008.

"Avem un litigiu comercial cu cei de la Viarom pe tema calitatiilucrarilor de constructie executate. Nu pot face alte comentarii peaceasta tema", a declarat Graham Kilbane, general manager alOmilos.

Potrivit paginii de web a Tribunalului Bucuresti, firmei ErmesHolding i-a fost ceruta si intrarea in insolventa, de catre firmeleConstructii Feroviare Iasi - Grup Colas, Gama Electro Constructiisau Chapman Taylor, o parte dintre aceste dosare avand termen dejudecata prima parte a lui 2010. Reprezentantii Chapman Taylor nuau putut fi contactati pentru informatii, iar cei ai ViaromConstruct nu au raspuns solicitarii ZF.

"In ceea ce priveste litigiul cu Chapman Taylor va pot spune caam castigat procesul luni. In momentul de fata toata lumea sefoloseste de astfel de proceduri pentru a rezolva disputelecomerciale. Compania nu este insolventa. Proiectul din Iasi estepartial finalizat si generator de venituri", a mai spusreprezentantul Omilos.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante, firmaErmes Holding inregistra la sfarsitul anului 2008 datorii de 69 demilioane de euro, o cifra de afaceri de 1,3 milioane de euro sipierderi de 9 milioane de euro, ca urmare a investitiilor inproiect, care a fost inaugurat abia la finalul anului trecut.

Constructia proiectului a fost finantata printr-un imprumutsindicalizat obtinut de la Banca Romaneasca, National Bank ofGreece si EFG, a carui valoare totala era estimata de Omilos la 80mil. euro.

Omilos detine in Iasi un teren cu o suprafata totala de peste 30de hectare, pe care intentioneaza sa dezvolte cel mai mare parc deretail din afara Capitalei, dupa modelul celui din Baneasa.Potrivit informatiilor ZF, Omilos a ajuns la un acord in acest ancu francezii de la Decathlon pentru vanzarea unei parcele de terenla Iasi pentru constructia unui magazin de articole sportive.

Omilos mai detine un parc de retail in Oradea, inaugurat inprimavara acestui an, care cuprinde de asemenea un magazinCarrefour, o unitate Bricostore si o galerie comerciala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO