Companii

Proprietarul Zara începe anul cu patru magazine noi la Craiova

Proprietarul Zara începe anul cu patru magazine noi la Craiova

Autor: Cristina Roşca

21.02.2012, 00:00 1779

Grupul spaniol Inditex, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de fashion, va deschide joi, 23 februarie, la Craiova magazine Zara, Bershka, Stradivarius şi Pull&Bear. Cele patru unităţi urmează a fi deschise în centrul comercial Electroputere Parc din Craiova, aceasta fiind prima deschidere a spaniolilor în acest oraş şi în regiunea Olteniei.

Investiţia în fiecare magazin al celor de la Inditex este de câteva sute de mii de euro, potrivit estimărilor ZF, la care se adaugă valoarea stocurilor. Magazinele deschise la Craiova sunt primele inaugurate de Inditex în acest an, urmând ca pe 7 martie spaniolii să deschidă un nou magazin la Sibiu, într-o zonă stradală, într-o clădire istorică. În mallul din Craiova sunt deja prezenţi retaileri precum New Yorker sau C&A, iar din aprilie-mai urmează să deschidă şi H&M.

Cu cele patru noi deschideri de la Craiova Inditex va ajunge la 76 de unităţi sub cele şapte branduri cu care este prezent pe piaţa locală - Zara, Zara Home, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Oysho şi Massimo Dutti. Spaniolii aveau pe piaţa locală afaceri de circa 150 de milioane de euro anul trecut, potrivit estimărilor ZF, în creştere faţă de circa 100 mil. euro în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO