Companii

Proprietarul Zara produce local opt milioane de haine şi pantofi, 1% din total

Proprietarul Zara produce local opt milioane de haine şi pantofi, 1% din total

Autor: Cristina Roşca

15.01.2013, 00:07 2824

Inditex, cel mai mare grup de modă din lume, produce anual în sistem de lohn în România peste opt milioane de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, respectiv 1% din totalul producţiei de la nivel mondial.

Ulterior, produsele sunt vândute în toate colţurile lumii cu 140-150 mil. euro, potrivit estimărilor ZF. Preţul de producţie este însă mult mai mic, în contextul în care preţului de la poarta fabricii i se adaugă o serie de alte costuri, precum cele de transport şi ambalare.

"Inditex are o bază stabilă de furnizori în România. Avem o relaţie de lungă durată cu circa 80 de producători care ne oferă o largă varietate de haine şi pantofi. Producţia în România reprezintă aproximativ 1% din producţia totală a Inditex", spun reprezentanţii grupului spaniol.

Potrivit ultimului raport financiar al gigantului Inditex, aferent anului 2011, grupul a produs anul trecut - direct sau în sistem de lohn - 835 de milioane de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

.În acest context, piaţa locală a contribuit cu peste 8 milioane de produse. "Inditex are o reţea extinsă de furnizori în peste 40 de ţări. Peste 50% din producţia agregată vine de la furnizorii de proximitate, localizaţi în state precum Spania, Portugalia, Turcia, Maroc, dar şi în alte state europene, precum România."

Inditex nu este însă singurul retailer de talie mondială care produce în România, C&A şi H&M având de asemenea o serie de parteneriate cu jucători de pe piaţa locală.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO