Companii

Protest spontan la ArcelorMittal Galaţi, după ce conducerea a anunţat că ar putea închide o uzină

Protest spontan la ArcelorMittal Galaţi, după ce conducerea a anunţat că ar putea închide o uzină

Autor: Tudor Neacsu

11.05.2012, 00:04 537

Peste 350 de muncitori din Uzina de Piese de Schimb şi Reparaţii Siderurgice de la ArcelorMittal Galaţi au oprit lucrul, joi dimineaţă, şi s-au adunat în faţa unei clădiri din apropiere, cerând explicaţii conducerii subunităţii privind intenţia administraţiei combinatului de a închide uzina.

Potrivit liderilor sindicali de la ArcelorMittal Galaţi, acţiunea a fost spontană şi s-a încheiat după aproximativ trei ore fără ca salariaţii să primească un răspuns care să-i mulţumească.

"În această dimineaţă (joi dimineaţă - n. red.) a avut loc o grevă spontană în interiorul combinatului. Peste 350 de salariaţi de la UPSRS au încetat lucrul la ora 7.30 şi s-au adunat în faţa unei anexe a uzinei, cerând explicaţii cu privire la anunţul privind încetarea producţiei de piese mecanice. În faţa lor au venit directorii uzinei, însă oamenii au fost nemulţumiţi de explicaţiile primite. Ei s-au întors la lucru după aproximativ trei ore", a declarat Vasile Crişan, purtătorul de cuvânt al sindicatului Siderurgistul.

Protestele legate de închiderea uzinei respective au conti­nuat pe parcursul zilei de joi, la ora 14.00 sindicatul Soli­da­ritatea organizând o acţiune la poarta combinatului si­derurgic. La ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului nu sunt însă decât organizatorii acţiunii (aproximativ zece persoane). În acelaşi timp, Federaţia Sindicală a Metalur­giştilor - Metarom a transmis un comunicat în care îşi arată îngrijorarea faţă de faptul că la ArcelorMittal Galaţi se fac demersuri pentru restrângerea activităţii combinatului.

"Conducerea Combinatului a luat în calcul ca pe termen mediu să reducă numărul locurilor de muncă cu aproximativ 700, scopul final fiind acela de a restructura considerabil activitatea la Combinatul Siderurgic ArcelorMittal", se arată în comunicat.

La începutul acestei săptămâni, oficialii ArcelorMittal Galaţi au anunţat că ar putea renunţa la producţia de piese mecanice noi, una dintre principalele activităţi ale UPSRS.

"Analizăm în prezent posibilitatea de a opri producţia de piese de schimb mecanice noi, una dintre activităţile Departamentului de Mentenanţă şi Piese de Schimb şi de a trece la cumpărarea de piese de la furnizori externi", declara purtătorul de cuvânt al companiei, Dorian Dumitrescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO