Companii

PwC: Există un interes crescut al fondurilor de investiţii pentru România, atât din partea celor prezente de mai mulţi ani, cât şi din partea unora noi

Cornelia Bumbăcea, lider echipa integrată de tranzacţii PwC România

„Pe termen mediu şi lung, tranzacţiile, atât cele în care participă fondurile de investiţii, cât şi cele în care sunt implicaţi investitori strategici, ar fi favorizate de întărirea forţei financiare a capitalului autohton.”

Cornelia Bumbăcea, lider echipa integrată de tranzacţii PwC România „Pe termen mediu şi lung, tranzacţiile, atât cele în care participă fondurile de investiţii, cât şi cele în care sunt implicaţi investitori strategici, ar fi favorizate de întărirea forţei financiare a capitalului autohton.”

Autor: Cristina Roşca

07.02.2018, 21:00 566

Pentru piaţa de fuziuni şi achiziţii din România anul 2017 a fost cel de-al treilea an de creştere, investitorii strategici şi financiari pariind circa 4 mld. euro pe tranzacţii noi. Mai mult, din estimările ZF, fondurile de investiţii au scos din buzunare doar anul trecut peste 1 mld. euro, cea mai mare sumă pariată până acum de investitorii financiari.

„Simţim un interes crescut pentru România al fondurilor de investiţii, atât din partea celor prezente de mai mulţi ani pe piaţa românească, cât şi din partea unora noi.  Interesul este susţinut,  fără îndoială, de ritmul accelerat al creşterii economice, cât şi prin prisma unei pieţe largi de consum poziţionată strategic în Uniunea Europeană“, crede Anda Rojanschi, partener tranzacţii D&B David and Baias, casa de avocatură asociată companiei de audit şi consultanţă PwC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO