Companii

PwC: Piaţa de fuziuni şi achiziţii ar putea avea o creştere „solidă“ în acest an

PwC: Piaţa de fuziuni şi achiziţii ar putea avea o...

Autor: Ioana David

27.01.2015, 00:04 115

Piaţa locală de fuziuni şi achiziţii (M&A – mergers & acquisitions) ar putea avea anul acesta o creştere „so­lidă“ în condiţiile în care revine în­cre­de­rea investitorilor pe fondul pers­pectivelor mai bune de creştere eco­no­mică şi al deciziei recente a Băncii Cen­trale Europene de a injecta lichiditate suplimentară în piaţa financiară, sunt de părere consultanţii PwC.

Creşterea ar urma să vină după o stagnare a pieţei în 2014, când volumul de fuziuni şi achiziţii a fost de aproape 1,2 mld. euro (5,3 mld. lei), conform estimărilor firmei de consultanţă. „În România procesul de nego­ciere este destul de îndelungat, spre deosebire de pie­ţele mature, aşa cum este cea din Statele Unite ale Americii, unde activi­ta­tea de fuziuni şi achiziţii este o formă de „curăţare a pieţei”, iar tranzacţiile se încheie destul de rapid”, a declarat Anda Rojanschi, partener, D&B David şi Baias (societatea de avocatură afiliată PwC România).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO