Companii

Rabla 2012. Ministerul Mediului a extins programul Rabla şi pentru achiziţionarea de maşini electrice şi hibrid. Care este subvenţia?

Maşini cu motoare electrice şi prin „Rabla“

Autor: Bogdan Alecu

03.10.2011, 00:06 6682

Ministerul Mediului a extins programul "Rabla" şi pentru achiziţionarea de maşini electrice şi hibrid, la şase luni de când ministrul Laszlo Borbely a făcut primele declaraţii în acest sens. Cei care doresc să achiziţioneze un astfel de automobil o mai pot face anul acesta numai între 3 octombrie şi 4 noiembrie, urmând ca programul să fie reluat anul viitor.

În cazul în care prin programul "Rabla" va fi achiziţionat un automobil hibrid, în schimbul unei maşini casate clientul va primi două tichete (1.800 de euro subvenţie), iar în cazul unuia electric, patru tichete (3.600 de euro subvenţie).

Decizia ministerului vine în contextul în care pe piaţa locală s-au livrat către clienţi doar două automobile electrice, modele Mitsubishi iMiEV, în timp ce vânzările de maşini hibride sunt de ordinul unităţilor. Spre exemplu, preţul unui Mitsubishi iMiEV pleacă de la aproximativ 36.000 de euro, iar cel mai ieftin hibrid, Honda Insight, costă 22.300 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO