Companii

Radio Deutsche Welle renunţă la licenţa din Bucureşti şi încetează emisia în limba română la 1 iulie

Autor: Madalina Cerban - Mediafax

28.06.2011, 19:29 365

Radio Deutsche Welle a renunţat la licenţa audiovizuală pe careo deţinea în Bucureşti şi va înceta să emită în limba română pe 1iulie, a declarat pentru MEDIAFAX Horaţiu Pepine, care a fostcorespondent permanent la Bucureşti al postului de radio.

Singura licenţă audiovizuală Deutsche Welle în România, cea dinBucureşti, a fost cedată de către societatea H.Pepine Media SRL, alcărei asociat unic este Horaţiu Pepine, către PatriarhiaRomână.

În mod concret, solicitarea societăţii H.Pepine Media SRL de cedarea licenţei pentru radio Deutsche Welle, care emite pe 88,5 FM,către Patriarhia Română şi schimbarea denumirii Deutsche Welle înRadio Trinitas a fost aprobată în şedinţa de marţi a ConsiliuluiNaţional al Audiovizualului (CNA). H.Pepine Media SRL deţinealicenţa din Bucureşti a Deutsche Welle din anul 2004.

Contactat de MEDIAFAX, Horaţiu Pepine a declarat că deciziaînchiderii serviciului în limba română al postului de radioDeutsche Welle a fost luată în luna ianuarie.

"Nu s-a întâmplat dintr-o dată. Radio Deutsche Welle urma să iasădin România încetul cu încetul. S-a observat că nu mai este nevoiede existenţa posturilor de radio străine în limba română. Seîncheie un ciclu istoric", a spus Horaţiu Pepine.

El a făcut referire şi la faptul că BBC World Service a renunţat laserviciul în limba română. Totodată, Horaţiu Pepine a spus căemisia postului de radio Deutsche Welle Bucureşti va înceta la 1iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO