Companii

Radiografia businessurilor din Braşov, Covasna, Prahova şi Harghita: cum stau la capitolul afaceri, angajaţi, exporturi şi valoare adăugată firmele din inima ţării

Radiografia businessurilor din Braşov, Covasna, Prahova...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.05.2018, 18:00 1158

Ziarul Financiar organizează astăzi la Braşov prima conferinţă din seria de evenimente „România 100 de ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem“. Prin aceste evenimente organizate cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă şi audit EY, ZF vrea să aducă la aceeaşi masă cei mai importanţi actori ai clasei de business şi să găsească alături de aceştia cele mai bune idei pentru dezvoltarea puternică a  României în viitor.

Cu ocazia evenimentelor „România 100 de ani de business“, ZF a început o serie de analize despre situaţia businessurilor din judeşele ţării, despre cum stau cele mai importante regiuni la capitolul exporturi, investitori străini, afaceri şi valoare adăugată adusă economiei.

Braşov şi Prahova sunt cele mai puternice judeţe analizate în ediţia de astăzi de ZF, companiile de aici înregistrând împreună o cifră de afaceri de mai bine de patru ori mai mari decât cele din Harghita şi Covasna, arată datele de la Registrul Comerţului.  De exemplu, judeţul Prahova se află pe locul şapte în clasamentul realizat în funcţie de cifra de afaceri raportată de fiecare companie, cu o valoare de peste 41 de miliarde de euro. Foarte aproape se află şi Braşovul, care ocupă locul opt între judeţele ţării ca rulaj al firmelor.

Pe de altă parte, judeţele Covasna şi Harghita se află mai jos în clasament, pe locurile 28, respectiv 39.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO