Companii

Radu Enache vinde hotelul Hello prin contract sale&lease back

03.04.2009, 00:00 56

Omul de afaceri Radu Enache, care controleaza lantul hotelier Continental, cu afaceri de 27 mil. euro, a semnat un contract de tipul sale & lease back pentru hotelul de doua stele Hello din Capitala, evaluat la 17 mil. euro.

"Hotelul a fost evaluat de doua companii la 17 milioane de euro. Ramane sa negociem suma cu care se va vinde", a spus Radu Enache, care a adaugat ca tranzactia ii va permite finantarea altor proiecte in derulare.
Contractele imobiliare de tip sale & lease back presupun vanzarea unui imobil, pentru ca in baza unui contract de leasing pe termen lung vanzatorul sa isi pastreze dreptul de folosire a bunului, in schimbul unei chirii. Enache spune ca va rascumpara unitatea in 15 ani, iar intre timp banii vor fi folositi pentru investitii.
Radu Enache a mai incheiat contracte de tip sale & lease back, spre exemplu, anul trecut in cazul unitatii Ibis din Constanta.
Radu Enache a mai precizat ca intr-o luna spera sa se finalizeze aceasta tranzactie, iar banii obtinuti vor fi folositi pentru dezvoltarea celor doua hoteluri si a unui centru de conferinte din Bucuresti (pentru care a bugetat investitii de 45 mil. euro), pentru dezvoltarea complexului hotelier din Timisoara sau a proiectului din Iasi (unde detine un teren de 10.000 mp).
La inceputul lunii mai, propunerea de vanzare si rascumparare in leasing va fi supusa spre aprobare in fata membrilor din adunarea generala a actionarilor, urmand sa se analizeze cu ce societate de leasing se va lucra. "Am primit deja oferte pentru cumpararea hotelului, acum suntem in perioada de negocieri", a precizat el.
Hotelul Hello, care a fost deschis in octombrie anul trecut si in care lucreaza 42 de oameni, are 150 de camere, investitia fiind de circa 5 mil. euro.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO