Companii

Radu Georgescu renunţă la antreprenoriat şi se concentrează pe dezvoltarea companiei de investiţii Gecad Ventures

Radu Georgescu renunţă la antreprenoriat şi se...

Autor: Roxana Rosu

05.10.2017, 11:41 675

Radu Georgescu, fondator al companiei de investiţii Gecad Ventures, a finalizat recent exitul dintr-una din primele sale companii lansate ca antreprenor, GECAD NET, tranzacţie care marchează ieşirea din parcursul său antreprenorial, urmând să se concentreze pe dezvoltarea fondului de investiţii.

GECAD NET a fost preluată recent de către Bittnet, lider al pieţei de training IT şi prima companie din domeniu listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Cunoscut pentru iniţiativele din zona de antreprenoriat, Radu Georgescu s-a concentrate în ultimii ani tot mai mult pe identificarea, împreună cu echipa Gecad Ventures, a acelor companii inovatoare care au potenţialul de a se remarca în industria tehnologică globală.

“Pentru mine, acest ultim exit dintr-un proiect antreprenorial, început acum mai bine de 20 de ani, reprezintă practic un nou început. Deşi sunt mai mult de 4 ani de când activez constant ca investitor, de acum înainte mi-am propus să mă concentrez 100% pe dezvoltarea Gecad Ventures. Îmi doresc să vin în sprijinul acelor antreprenori tineri cu idei care pot revoluţiona piaţa tehnologică. De aceea, în prezent, ne preocupă găsirea şi coagularea cât mai multor resurse pentru asigurarea finanţării acestor companii”, declară Radu Georgescu.

Filozofia Gecad Ventures se bazează pe susţinerea companiilor cu potenţial mare de creştere, care au capacitatea de a inova şi de a revoluţiona domenii precum FinTech, securitate, A.I. (artificial intelligence), AgroTech, tehnologii pentru case inteligente (SmartHome), cloud, eCommerce.

Printre cele mai recente investiţii ale fondului se numără SymphoPay, platformă tehnologică ce permite comercianţilor şi băncilor partenere integrarea plăţilor cu cardul prin POS-uri inteligente, Typing DNA, o companie de securitate formată în jurul unei tehnologii de identificare biometrică şi Smart Bill, cel mai important furnizor local de servicii SaaS (software as a service) pentru facturare.

Cele mai importante exit-uri internaţionale întreprise de Gecad Ventures sunt vânzarea antivirusului RAV către Microsoft în 2004, urmată de achiziţia ePayment de către fondul de investiţii sud-african Naspers, exit-ul în 2013 din Avangate, furnizorul global de soluţii eCommerce, către compania americană de investiţii financiare Francisco Partners şi în acest an, vânzarea unor active ale producătorul de ceasuri inteligente Vector Watch către Fitbit, liderul mondial al dispozitivelor smart pentru activităţi sportive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO