Radu Timiş, Cris-Tim: Putem să le impunem retailerilor oricâte reguli. Nu vor renunţa nici la 0,1% din nivelul de profitabilitate. „Ideea este cum putem face de acum încolo un parteneriat astfel încât şi cel care are o putere de negociere mai mică să poată să rămână în viaţă.”

31 mar 2017 Autor: Roana Rotaru

Radu Timiş, acţionar al Cris-Tim, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, spune că  modificările aduse legii 321/2009, care impun retailerilor să expună la raft cel puţin 51% produse autohtone şi care interzic încasarea de taxe şi servicii de furnizor, sunt bune, însă rezultatul este dezastruos, în contextul în care retailerii nu vor fi niciodată de acord să renunţe nici la 0,1% din profit.

„Retailerul a venit în România cu un target. El atâţia bani trebuie să livreze pentru acţionarii lui, target pe care şi l-a asumat la început mandatului pentru patru ani. Noi putem să le impunem lor oricâte reguli prin care am vrea să ne favorizeze pe noi. Ei în momentul acela se duc în altă zonă. Dacă ei au ajuns după 20 şi ceva de ani la un nivel de profitabilitate cu noi, ei nu vor renunţa niciodată nici la 0,1%. Ideea este cum putem face de acum încolo un parteneriat astfel încât şi cel care are o putere de negociere mai mică să poată să rămână în viaţă”, a declarat Radu Timiş în cadrul conferinţei „Pro­du­că­torii români din industria alimentară”, un eveniment organizat de Mediafax în parteneriat cu Agrointeligenţa. Radu Timiş este unul dintre cei mai mari antreprenori români din industria alimentară, un sector care în ultimul an înclină din ce în ce mai mult balanţa în favoarea produselor din import. Astfel, în numai patru ani, importurile de produse alimentare au câştigat un miliard de euro şi au ajuns în 2016  la aproape 4 miliarde de euro, potrivit datelor INS. În acelaşi an, exporturile de produse alimentare au fost de puţin peste 1,5 mld. euro, deficitul adâncindu-se la aproape 2,4 mld. euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Radu Timiş
, Cris-Tim
, retailer
, 51% produse româneşti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide