Companii

Rădulescu, despre terenurile nelucrate: Neoficial, decizia politică a fost: "Băi, avem destule taxe!"

Rădulescu, despre terenurile nelucrate: Neoficial, decizia politică a fost: "Băi, avem destule taxe!"

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

12.05.2011, 12:45 728

Secretarul de stat în Ministerul AgriculturiiAdrian Rădulescu a declarat joi, la un seminar, că oficial nu s-aluat nicio decizie privind taxarea proprietarilor de terenurinelucrate, însă neoficial s-a decis că "sunt destuletaxe".

Potrivit lui Rădulescu, legea taxăriiproprietarilor de terenuri agricole nelucrate este "în sertar" şioficial nu s-a luat nicio decizie privind acest actnormativ.

"Neoficial, decizia politică a fost: «Băi,avem destule taxe!»", a spus Rădulescu.

La emisiunea "După 20 de ani", difuzatăduminică la Pro TV, Rădulescu a declarat că Ministerul Agriculturiiare pregătit pachetul legislativ pentru amendarea proprietarilorcare nu lucrează terenurile agricole, însă decizia va fi luată lanivel politic.

La sfârşitul lunii aprilie, ministrulAgriculturii, Valeriu Tabără, a afirmat că proprietarii de terenurinu pot fi taxaţi pentru că nu le lucrează şi a susţinut că maiimportantă ar fi stimularea arendei.

Ministrul Finanţelor Publice, GheorgheIalomiţianu, a declarat însă, tot atunci, că vrea ca impozitareaterenurilor agricole nelucrate să fie aplicată cât mai repede şi căautorităţile au discuţii pe acest subiect cu experţii BănciiMondiale.

Ideea impozitării terenurilor agricolenelucrate a fost anunţată la începutul anului trecut de cătrefostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu. El a avansat catermen de aplicare a măsurii începutul anului2011.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat lafinele anului trecut că susţine introducerea unui impozit peterenurile nelucrate, care să fie cel puţin la nivelul subvenţieide 100 de euro/hectar primită conform regulilor UniuniiEuropene.

Suprafaţa agricolă a României este de 14,7milioane hectare, din care 9,4 milioane hectare teren arabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO