Companii

Raluca Stanciu, managing partner Francize.ro: „Avem o piaţă care creşte an de an şi în care facem lucrurile împreună, dezvoltăm”

Raluca Stanciu, managing partner Francize.ro: „Avem o...

Autor: Georgiana Mihalache

19.10.2017, 10:33 511

Antreprenorii care vor să investească într-o franciză trebuie să fie atenţi la cifre şi la evoluţia businessului lor, să ştie clar ce îi motivează şi să se implice permanent în afacere, a spus Raluca Stanciu, managing partner Francize.ro, la conferinţa Forumul Investitorilor în Franciză, prima ediţie a evenimentului organizat de Ziarul Financiar.

„Eu am început acum zece ani, sunt consultat şi încerc să înţeleg ce-şi doresc oamenii. Am început cu Fornetti, acum zece ani. Uitându-mă în urma, văd că lucrurile au evoluat, că avem o piaţă care creşte an de an şi în care vedem că facem lucrurile împreună, că dezvoltăm. Franciza este un antreprenoriat colaborativ”, a spus Raluca Stanciu.

Alte declaraţii ale Ralucăi Stanciu:

„Cei care vor să investească într-o franciză trebuie să se cunoască, să vadă ce îi motivează pentru că toată lumea spune că franciza este o reteţă de business, un drum batătorit, ceea ce e adevărat, dar trebuie să ţi se potrivească. Nu trebuie să investeşti într-o franciza doar pentru profitabilitate.

Cifrele sunt utile, să vedem cum generez veniturile şi care sunt cheltuielile fixe, lunare, operaţionale. Puneţi accent pe capitalul circular de lucru.

Fii implicat. De foarte multe ori mă întâlnesc cu antreprenori care îmi spun că au investit într-o franciză şi clienţii încep să vina, însă trebuie să fiţi implicaţi în business şi nu în afara lui, pentru că este businessul vostru”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO