Companii

Ramona Jurubiţă, Partener Coordonator KPMG: 2016 a fost un an bun pentru mediul de afaceri

Autor: Cristina Bellu

19.01.2017, 10:24 100

2016 din punct de vedere fiscal a fost un an bun şi vine în continuarea unor măsuri foarte pozitive pentru mediul de afaceri. Factorul muncă a fost unul dintre cel mai ridicat în materie de costuri, s-au făcut progrese foarte mari de la plafonare până la reducere, a spus Ramona Jurubiţă, Partener, Coordonator al Departamentului de Servicii de Asistenţă Fiscală & Juridică, KPMG în România, în cadrul conferinţei ”Intrăm într-o nouă eră a fiscalităţii?”

Am avut reduceri la TVA, avem o cotă de 5% la impozitul pe divided, iar la impzitul pe profit a fost introdusă măsura de deductibilitate a chetuielilor.

Pe taxele locale am avut schimbare de sistem de impunere. O măsură foarte bună a fost preocuparea autorităţilor faţă de sectorul cercetare-dezvoltare. În august a fost introdusă scutirea de impozit pe venit pentru cei care desfăşoară aceste activităţi. În momentul de faţă avem un PIB scăzut (0,3%) în această zonă, dar tindem spre 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO