Companii

Răsturnare de situaţie: Pentru prima dată se întâmplă ca un supermarket românesc ia locul unui supermarket dintr-o mare reţea

Răsturnare de situaţie: Pentru prima dată se...
30.06.2018, 09:00 1526
Retailerul local Paco Supermarket, controlat de antreprenorul Feliciu Paraschiv, a deschis cel de-al 11-lea magazin al reţelei în Focşani, judeţul Vrancea, în locul unui supermarket Profi.

Mutarea companiei este surprinzătoare în contextul în care, de regulă, magazinele locale sunt cele înlocuite de reţele internaţionale, nu invers.

„Am deschis magazinul cu numărul 11 pe locul unui Profi. Se întoarce roata. Lanţurile internaţionale se extind puternic şi ajung să deschidă prea multe magazine, ajung să standardizeze. Noi pe de altă parte mergem mai încet, dar fiecare magazin este elaborat, este frumos. Clientul nu mai vrea hale, vrea magazine care să aibă un concept nou, care să arate bine“, spune Feliciu Paraschiv, proprietarul reţelei.

Noul magazin Paco măsoară 700 mp din care 450 mp su­pra­faţă de vânzare. Investiţia necesară pentru deschi­de­rea aces­tei unităţi a fost de 300.000 -350.000 de euro, surse pro­prii şi bani de la bancă. Compania are o linie de credit pe termen scurt.

„La Focşani (şi în judeţul Vrancea în general – n.red.) suntem şi noi şi Zanfir ca jucători locali puternici şi ne batem direct cu internaţionalii. În general luptele de gherilă sunt câştigate de localnici pentru că ei sunt cei care cunosc cel mai bine zona.“

Compania Paco Prod Serv care operează reţeaua a obţinut anul trecut afaceri de 84,4 mil. lei cu 256 de salariaţi. Businessul a crescut cu circa 20% faţă de anul anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO