Companii

Hidroelectrica a fost cea mai profitabilă companie din România în 2016

Hidroelectrica a fost cea mai profitabilă companie din...

Autor: Dana Ciriperu

10.07.2017, 00:07 7206

Hidroelectrica, perla sistemului energetic local, a avut în 2016 cel mai mare câştig net dintre companiile din economie pentru prima dată în istorie, detronând Romgaz, o altă companie controlată de statul român. De altfel, statul are trei companii în top zece cele mai profitabile din economie, Hidroelectrica, Romgaz şi Transgaz, toate din acelaşi sector.

Clasamentul ia în calcul doar companiile al căror bilanţ există la mfinante.ro sau care au răspuns la chestionarele ZF pentru catalogul Cei mai mari jucători din economie.

Anul trecut Hidroelectrica a raportat o cifră de afaceri de 3,3 mld. lei, iar profitul net de peste 1,2 mld. lei duce marja companiei din energie la 36%. Prin comparaţie, în 2012, anul în care Hidroelectrica intra în insolvenţă, compania avea pierderi de peste 500 de milioane de lei.

Primele zece companii în funcţie de rezultatul net raportat au avut anul trecut câştiguri de 7,5 mld. lei

(1,66 mld. euro), cu 70% mai mari faţă de rezultatul lor din urmă cu un an. Continental este singura companie din industria prelucrătoare prezentă în top zece cele mai mari profituri nete în 2016. În afară de energie, domeniul vedetă, îşi mai fac loc în top şi trei businessuri din comerţ, respectiv Dedeman, BAT Trading şi Kaufland.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO