Antreprenori locali

Război între producătorul Borsec şi primăria din Sebeş după ce drumurile de acces către o fabrică a companiei au fost retrocedate

19 mai 2017 Autor: Mădălina Panaete

În 2008, Romaqua Group a deschis fabrica de bere Albacher în care a investit în total circa 70 de milioane de euro. Aceasta este ultima mare investiţie făcută într-o fabrică de bere construită de la zero.

Producătorul apei Borsec şi al berii Albacher încearcă să cumpere de la o persoană fizică terenurile care-i asigură acces la fabrică, preţul luat în calcul fiind de 1,5-2,5 euro/mp.

Romaqua Group, cel mai mare jucător cu acţio­na­riat românesc din indus­tria băuturilor, care are în portofoliu branduri pre­cum Borsec sau Albacher, vrea să cum­pere terenurile pe care sunt cons­truite drumurile de acces către Parcul In­dustrial Sebeş, după ce Primăria Sebeş a fost obligată să le retrocedeze, conform unui document din Monitorul Oficial. Fabrica de bere Albacher este si­tuată în cadrul Parcului Industrial Sebeş. „(...)Situaţia creată la Sucursala Sebeş ca urmare a unui lung şir de erori/ile­galităţi făcute de Primăria Municipiului Sebeş poate aduce prejudicii grave societăţii, (inclusiv încetarea activităţii sucursalei) şi anume existenţa unei hotărâri defi­nitive prin care Primăria Municipiului Sebeş a fost obligată să retrocedeze unei persoane fizice un lot de teren, lot de teren în care, în mod inexplicabil, au fost incluse şi drumurile uzinale de acces ale Parcului Industrial cu toate că dru­murile de acces conform PUZ-ului aprobat trebuia să fie inalienabile şi evidenţiate separat în cartea funciară“, se arată în documentul citat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.05.2017

 
Cuvinte cheie:
acces
, companie
, sebes
, borsec
, drumuri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide