Companii

RCS & RDS intră pe energie solară prin două achiziţii

RCS & RDS intră pe energie solară prin două achiziţii

Autor: Roxana Petrescu, Adrian Seceleanu

20.11.2012, 00:07 7747

Compania RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori telecom locali, controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea, a făcut pentru prima oară o achiziţie în alte domenii decât cele de telecom şi media, cum­părând 90% din ac­ţiunile a două companii care dezvoltă în judeţul Brăila proiecte de energie solară cu o valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

Cele două companii în care RCS&RDS a devenit acţionarul majoritar sunt Energyall Distribution SRL şi Energiafoto SRL, ambele fondate de George Dănuţ Vintilă şi Dan-Mihai Gheorghiţă. Cele două companii au patru proiecte de energie solară cu o capacitate totală de 13,7 MW, aflate în diferite faze de dezvoltare.

RCS&RDS nu a răspuns întrebărilor ZF legate de aceste tranzacţii până la închiderea ediţiei, iar vânzătorii acţiunilor nu au putut fi contactaţi.

RCS&RDS, care a avut anul trecut afaceri de 479 mil. euro doar pe piaţa din România, a ajuns liderul pieţei locale de internet fix şi servicii TV inclusiv printr-o serie agresivă de achiziţii a jucătorilor mai mici.

Energia solară era cotată la începutul acestui an ca fiind zona din care se va înregistra ur­mătorul boom din piaţa regenerabilelor, după ce energia eoliană deja a atras investiţii de peste 2,5 miliarde de euro.

 

Citeşte mai multe pe www.zfcorporate.ro

Citeşte şi

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO