Companii

REAL-ESTATE: Bucureştiul are cel mai mic stoc de spaţii de birouri din regiune, 2,2 milioane de metri pătraţi, dar şi cel mai bun grad de ocupare

REAL-ESTATE: Bucureştiul are cel mai mic stoc de spaţii...

Autor: Andreea Neferu

23.04.2015, 00:04 637

Bucureştiul are cel mai mic stoc de spaţii de birouri din rândul marilor capitale din Europa Centrală şi de Est, de doar 2,2 milioane de metri pătraţi, la jumătate faţă de Varşovia, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă imobiliară DTZ. 

De altfel, Bucureştiul se află mult în urma capitalelor din regiune la capitolul stocuri de birouri per locuitor, având în vedere că are doar 1,1 metri pătraţi per capita, faţă de 1,9 metri pătraţi per locuitor în Budapesta sau 2,5 metri pătraţi per capita în Varşovia, potrivit calculelor ZF.

Pentru anul 2015, DTZ estimează că în cele patru mari capitale din regiune – Varşovia, Praga, Bucureşti şi Budapesta – vor fi livraţi circa 700.000 de metri pătraţi de noi spaţii de birouri, dintre care aproape jumătate doar în capitala Poloniei.

Pe de altă parte, în Bucureşti vor fi livraţi circa 154.000 de metri pătraţi după ce anul trecut au fost finalizaţi 116.000 de metri pătraţi, potrivit datelor DTZ. În ciuda faptului că are cel mai mic stoc de spaţii de birouri dintre cele patru capitale analizate, Bucureştiul avea la nivelul anului 2014, alături de Varşovia, cel mai mic grad de neocupare al acestora – 13,3%, faţă de 15,3% în Praga şi 16% în Budapesta.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO