Companii

Reducerea dobânzii de către BNR a dat o gură de oxigen industriei electroIT: cresc vânzările pe credit

Reducerea dobânzii de către BNR a dat o gură de oxigen...

Autor: Cristina Roşca

11.09.2013, 00:08 253
Piaţa de electroIT, una dintre cele mai afectate de criza financiară din ultimii ani care i-a redus valoarea la jumătate, îşi pune speranţele revenirii în reluarea vânzărilor în rate.
 
În anii de boom, creditele cu buletinul în particular şi cele de consum în general au fost motoarele creşterii acestei pieţe care depăşea în acei ani valoarea de două miliarde de euro. Odată cu venirea crizei, creditarea a îngheţat şi românii au devenit tot mai precauţi în achiziţii, motiv pentru care piaţa a scăzut dramatic.
 
În ultima perioadă, odată cu reducerea dobânzii de referinţă de către BNR, băncile au reluat timid creditele de consum, care au valori mici şi riscuri pe măsură.
 
„Vânzarea pe credit a crescut în ultimele trei luni, iar reducerea dobânzii de către BNR a ajutat. Piaţa de creditare este în continuare dificilă pentru cei care doresc să îşi ia casă, motiv pentru care băncile s-au reorientat către creditele cu valoare mică, în lei. Creditele care au creat probleme au fost cele în valute exotice“, explică Dan Ostahie, proprietarul Altex, liderul pieţei locale de electroIT, cu afaceri de 254 mil. euro anul trecut, în creştere cu 22% faţă de 2011.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO