Companii

Reff: Durata de negociere a tranzacţiilor s-a lungit de la şase luni spre un an

Reff: Durata de negociere a tranzacţiilor s-a lungit de...

Autor: Departamentul Economic

17.04.2016, 10:50 143

"O explicaţie a acestei lungiri a duratei unei tranzacţii este reducerea dimensiunii competitive, de multe ori existând un singur cumpărător interesat, care face un due-dilligence foarte riguros. Cumpărătorii sunt mai atenţi şi uneori durează luni de zile o verificare", a declarat Alexandru Reff, partener la firma de avocatură Reff & Asociaţii.

În aceste condiţii, declaraţiile şi garanţiile sunt mai laborioase şi există situaţii în care aceste negocieri nici nu se încheie.

Mare parte dintre afacerile tranzacţionate recent au fost dezvoltate de antreprenori români, ceea ce arată un anumit grad de maturizare al pieţei.

Pe de altă parte, mulţi dintre aceşti investitori s-au obişnuit cu evaluări făcute pe multiplii din pe-rioada de boom, care nu mai corespund realităţii actuale. De asemenea, antreprenorii români nu înţeleg mereu exigenţele unui cumpărător şi nu sunt neapărat încântaţi de ideea de a avea un fond de investiţii ca partener în companie.

Casa de avocatură Reff&Asociaţii are 55 de avocaţi şi vrea să ajungă la 62 până la finele anului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO