Companii

Regina Maria şi-a făcut clinică de 1 mil. euro în „casa“ lui Iulian Dascălu din Timişoara

Regina Maria şi-a făcut clinică de 1 mil. euro în...

Autor: Corina Mirea

25.11.2015, 11:34 1418

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria, al doilea cel mai mare jucător de pe segmentul serviciilor medicale cu plată, cu afaceri de 55 de milioane de euro anul trecut, a deschis o clinică generalistă la Timişoara.

Aceasta a costat 1 milion de euro, este prima unitate medicală a reţelei din vestul ţării şi este amplasată în centrul comercial Iulius Mall, controlat de omul de afaceri Iulian Dascălu.

Acolo, noua clinică a Regina Maria are 1.000 de metri pătraţi şi este compusă din 16 cabinete medicale în lucrează 30 de medici.

„Ritmul nostru de viaţă a devenit mai alert, iar serviciile de sănătate trebuie să se coreleze cât mai bine cu programul şi stilul de viaţă al pacienţilor. De aceea,  am deschis prima clinică din Timişoara, în Iulius Mall, într-un spaţiu generos şi uşor accesibil”, spune Fady Chreih, director general al reţelei privată de sănătate Regina Maria.

Noua unitate are 20 de specialităţi medicale, un centru de medicină a muncii, un laborator regional de analize medicale şi un punct de recoltare. Recent, Regina Maria a fost cum­părată integral de fondul de investiţii Mid Europa Partners într-o tranzacţie a cărei valoare a fost estimată la peste 100 de milioane de euro.

Anterior, pachetul majoritar (80% din acţiuni) al Regina Maria era deţinut de un alt fond de invesiţii, Advent, care prin această mişcare şi-a făcut exit-ul de pe plan local, restul acţiunilor fiind deţinute până la preluarea de către Mid Europa de fondatorul reţelei Wargha Enayati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO