Conferinţa ZF Reindustrializarea României

Reindustrializarea României. Peste 100 mld. euro din businessul companiilor vin din activităţi de comerţ

19 iun 2017 Autor: Dana Ciriperu

Comerţul (cu ridicata, cu amănuntul şi cel auto) a ajuns în 2016 la afaceri de de peste 100 de mld. euro, potrivit estimărilor ZF, sectorul fiind de departe cel mai important ca pondere în busi­nessul total al compani­ilor din România.

În 2015 ci­fra de afaceri totală a fir­melor locale a fost de 1.222 mld. lei (275 mld. euro), iar pen­tru anul trecut a fost ata­cat pra­gul de 300 mld. euro. În topul celor mai mari 20 de companii din România după cifra de afaceri din 2016, şase au activităţi de comerţ şi doar trei vin din in­dustria prelucrătoare (Dacia, Rompetrol Rafi­nare şi Petrotel Lukoil).

Ca pondere în businessul total din economie, comerţul este urmat de pro­ducţia şi furnizarea de energie electrică, fabricarea de autovehicule şi industrie alimentară.

 

Ziarul Financiar organizează luni, 26 iunie, o conferinţă pe tema reindustrializării României pentru a vedea cât de fezabil este un astfel de proiect.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2017

 
Cuvinte cheie:
comert
, activitati
, business
, companii
, vin
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide