Companii

Rekord isi face intrarea pe piata cu pantofi captusiti cu Gore-tex

25.11.2005, 21:04 743

Compania Rekord din Alba-Iulia, producator de incaltaminte sub licenta Gore-tex, intentioneaza sa se lanseze pe piata interna cu o colectie proprie sub marca Ortles.

Gore-tex-ul este o captuseala cu o membrana impermeabila folosita in special la confectionarea de imbracaminte si de incaltaminte sportiva si de alpinism.

"Marca Ortles este deja inregistrata in Romania si conform studiilor si previziunilor noastre, in acest moment, piata interna pare sa fie pregatita sa absoarba si produse de calitate mai buna. Noua colectie va fi lansata in sezonul de iarna 2006", a declarat Anca Jivan, administratorul companiei. Ea a adaugat ca societatea va produce in jur de 10.000 de perechi care vor fi lansate la targurile de incaltaminte de anul viitor.

Oficialul firmei sustine ca, deoarece Gore-tex-ul este un material destul de scump, in acest moment, marca nu este foarte cunoscuta pe piata interna. "Pretul unei perechi de incaltaminte produse de noi este de aproximativ 25-30 de euro, fara TVA", spune Jivan.

La fel ca majoritatea producatorilor de incaltaminte, mare parte din activitatea Rekord a constat in activitati de lohn. Treptat insa, compania a inceput sa fabrice si produse cu o valoare adaugata mai mare.

"Pe masura ce au crescut capacitatile de productie, am diversificat si gama de articole. Daca pana in 1998 se produceau numai fete de incaltaminte, cu utilajele puse la dispozitie de clientii externi, in prezent se produce incaltaminte completa cu utilajele proprii. In ultimii doi ani, am inceput si productia de semifabricate (talpi si branturi)", explica Anca Jivan.

In prezent, societate dispune de o capacitate de productie de 800.000 de perechi de incaltaminte pe an, aproape intreaga productie a fabricii fiind destinata pietelor externe.

Compania produce ghete de munte si de motocros pentru marci precum Trezeta, Raichle, Dainese, Garmont si incaltaminte de schi fond, pentru Salomon.

Acesta este si motivul pentru care compania a inregistrat in primele 9 luni ale anului o cifra de afaceri in scadere. Din cauza deprecierii monedei europene, cifra de afaceri a fost de 3,2 milioane de euro, cu 20% mai mica fata de cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

Aceasta tendita de scadere se va regasi si la nivelul rezultatelor pentru inregul an. Astfel, managementul companiei estimeaza o cifra de afaceri de 4,4 milioane de euro, cu aproape 17% mai mica decat in 2004.

Rekord a fost infiintata in decembrie 1994. Pana in 1997, compania a functionat intr-un spatiu inchiriat, avand 90 de angajati. Din 1997 si pana in prezent Rekord isi desfasoara activitatea intr-o locatie proprie, care ocupa o suprafata construita de 10.500 mp. Numarul de angajati a ajuns la 650. Compania are ca actionar unic pe omul de afaceri italian Giacometti Alcide.

alina.pahoncia@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO