Companii

Remarul 16 Februarie Cluj: Statul nu mai are fonduri pentru reparatiile de material rulant feroviar

Remarul 16 Februarie Cluj: Statul nu mai are fonduri pentru reparatiile de material rulant feroviar
18.08.2009, 17:32 516

Compania clujeana Remarul 16 Februarie, specializata in constructia si repararea materialului rulant feroviar, a realizat in primul semestru o cifra de afaceri de peste 67 mil. lei (aproximativ 16,1 mil. euro), in crestere cu 10% fata de perioada similara din anul trecut.

"Contractele pentru reparatii si modernizari material rulant incheiate cu firmele de cale ferata in urma licitatiilor organizate prin Bursa Romana de Marfuri au sustinut vanzarile companiei noastre din primul semestru. In momentul de fata, insa, asistam la o diminuare a fondurilor de investitii alocate societatilor de cale ferata. Speram sa incheiem noi contracte pentru urmatoarea perioada si sa acoperim o parte din capacitatile noastre de productie. Cu toate acestea problema cea mai grea ramane in continuare lipsa lichiditatilor", a declarat pentru ZF Transilvania Stefan Adriian, directorul general.

La inceputul acestei luni compania Nova Cominvest din Bucuresti a intrat in actionariatul Remarul 16 Februarie (REFE), cumparand un pachet de 6,54% de la Transferoviar Grup. Titlurile au fost achizitionate, la pretul de 19 lei/act. Pana la finalul acestui an, compania estimeaza o cifra de afaceri totala de 130 mil. lei (31 mil. euro), fata de 150,6 mil. lei (43 mil. euro) anul trecut.

"Pentru urmatoarea perioada anticipam o diminuare a vanzarilor datorita reducerii fondurilor alocate pentru repararea si modernizarea materialului rulant de cale ferata. Acest aspect genereaza probleme pentru activitatea companiei noastre, in timp ce banii pentru lucrarile deja executate de noi se incaseaza cu mare intarziere".

Pe langa serviciile de reparatii, compania Remarul 16 Februarie fabrica piese de schimb pentru materialul rulant, pistoane, carlige de tractiune, arcuri pentru locomotivele diesel hidraulice. Furnizorii de materie prima ai companiei sunt firmele Inda Craiova, Softronic Craiova, Caterpillar, Integral Consulting R&D Bucuresti, Voith AG, Knorr Bremse AG.

La inceputul acestui an compania a incheiat un contract de aproximativ 12,8 mil. euro (55 mil. lei) cu CFR SIRV Brasov pentru efectuarea unor lucrari de reparatii si modernizare pentru 50 de vagoane.

"In momentul de fata criza afecteaza intreaga activitate a companiei noastre si implicit posibilitatea de a mentine in continuare toti angajatii nostri. In prima parte a anului am fost nevoiti sa facem primele disponibilizari", a spus Adriian, care nu a precizat numarul angajatilor care au fost concediati. Compania avea la inceputul anului un numar de 560 de angajati.

Principalii actionari ai companiei sunt Monica Baiculescu, cu 32%, Transferoviar Grup SA, care detine peste 32,96%, Nova Cominvest 6,54%, alti actionari cu peste 28%.

 

  • 31 mil. euro - este cifra de afaceri estimata in acest an de compania clujeana, fata de 43 mil. euro anul trecut
  • 13 mil. euro - este valoarea unui contract semnat in acest an de Remarul 16 februarie cu firma CFR SIRV Brasov pentru modernizarea a 50 de vagoane
  • 560 de angajati - avea compania la inceputul anului

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO