ZF 24

Remus Borza l-a numit pe Octavian Iacob la şefia distribuitorului farma Polisano

Remus Borza l-a numit pe Octavian Iacob la şefia...

Autor: Ioana David

01.09.2014, 11:42 2748

Avocatul Remus Borza, care în urmă cu o săptămână a preluat conducerea operaţională a grupului de firme Polisano, l-a numit în poziţia de directorul general al distribuitorului cu acelaşi nume pe Octavian Iacob. Numirea a avut loc astăzi.

Octavian Iacob, 40 de ani, a fost în trecut directorul executive al Farmexpert şi ADM Farma, doi dintre cei mai mari distribuitori de pe piaţa locală.

“Acesta este stilul lui Remus Borza (…) Avem nevoie de un suflu nou, de o nouă abordare. Cu oameni noi şi metode noi de management, principalul obiectiv va fi optimizarea costurilor”, a spus Remus Borza.

Polisano SRL a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,46 mld. lei (330 mil. euro), situându-se pe locul trei în topul celor mai mari jucători din piaţă de profil, arată datele de la Registrul Comerţului. Distribuitorul a raportat anul trecut un profit net de 9 mil. lei (2 mil. euro) şi 747 de angajaţi. Anterior la conducerea Polisano SRL s-a aflat Coca Caşcaval, care prelease funcţia de director general în septembrie 2009.

Schimbările la vârful celei mai mari firme din grupul Polisano, fondat de omul de afaceri Ilie Vonica, au loc după ce, în urmă cu o săptămână, conducerea operaţională a firmelor a fost preluată de avocatul Remus Borza, un apropiat al lui Ilie Vonica. Omul de afaceri a decedat anul acesta, afacerea revenind soţiei şi fiicei sale.

Avocatul Remus Borza deţine casa de avocatură Borza şi Asociaţii şi firma de insolvenţă Euro Insol. Borza şi firma sa sunt im­plicaţi în insolvenţe precum cea a Vulcan (producător de generatoare de aburi), Uztel Ploieşti (producător de utilaje petro­liere) sau INR Mana­ge­ment Real Estate, firma care dezvoltă complexul imo­biliar de lux Silver Mountain din Braşov (în faliment).

Însă cel mai cunoscut dosar al lui Remus Borza este şi cel mai complicat  - Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, care în februarie anul acesta a intrat pentru a doua oară în insolvenţă. Borza a fost de asemenea lichidatorul Institutului Naţional al Lemnului, dar şi administrator judicial al Societăţii Naţionale Plafar.

El spune că niciuna dintre firmele din grupul Polisano nu este în pericol să intre în insolvenţă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO