Companii

Renault a demarat lucrările de construcţie pentru sediul de birouri din Bucureşti

Foto

Foto

Autor: Georgiana Mihalache

28.08.2017, 13:58 1357

Grupul Renault, care a raportat cumulat, un business de 5,1 miliarde de euro anul trecut, a început construcţia viitorului sediu Renault Bucharest Connected, amplasat în Bucureşti pe o suprafaţă de 47.000 de metri pătraţi. Proiectul va fi finalizat până în 2019, iar cele două clădiri construite vor reuni într-un singur spaţiu toate activităţile grupului la Bucureşti, de la design, inginerie, până la servicii de business sau comerţ.

„Renault Bucharest Connected este un proiect de management care contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale angajaţilor noştri. Pentru activităţile de la Bucureşti, vom avea Renault Bucharest Connected - 3.000 de posturi de lucru la Bucureşti, într-un sediu unic. Acest demers este înscris în strategia grupului”, a spus Yves Caracatzanis, CEO al Dacia şi Grup Renault România.

Cei 3.000 de angajaţi care vor lucra în sediul unic amplasat pe strada Preciziei, vor avea 1.000 de locuri de parcare, un amfiteatru de 350 de locuri pentru evenimente, restaurant, cabinet medical, infrastructură informatică.  Proiectul este dezvoltat de Elgan Offices SRL, o companie deţinută în mod egal de Globalworth, fondul de investiţii condus de omul de afaceri Ioannis Papalekas şi Elgan Group. Reprezentanţii companiei nu au dorit să precizeze valoarea investiţiei în acest proiect, invocând motive care ţin de confidenţialitatea contractului.

“Relocarea sediului Groupe Renault România este cea mai mare tranzacţie de leasing de pe piaţa de clădiri de birouri din România şi prima investiţie pe care Globalworth o face în vestul Bucureştiului. Groupe Renault va deveni cel mai mare chiriaş al nostru şi este o confirmare a strategiei noastre de a investi în clădiri premium, eficiente energetic şi cu o amprentă cât mai redusă asupra mediului”, a spus Dimitris Raptis, CEO adjunct şi chief investment officer Globalworth.

Grupul Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut aproape 3,2 milioane de vehicule în 2016. Cea mai mare companie a Renault în România este Automobile Dacia, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 20,7 mld. lei (4,6 mld. euro), în creştere cu 8,3% faţă de anul precedent. În piaţă activeaz şi Ford România, cu afaceri de 3 mld. de lei anul trecut, potrivit estimărilor ZF, Renault Commercial Roumanie, cu afaceri de 2,5 mld. de lei în 2016, dar şi Porsche România sau Mercedes-Benz România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO