Companii

Reportaj cu camera ascunsă: Cum pierde statul român milioane de euro din evaziunea de pe litoral

Autor: Pro TV

08.08.2012, 10:25 2050

Milioane de euro au curs in valuri zilele acestea pe litoral. Mare parte din acesti bani isi vor pierde urma, lasand bugetul de stat fara taxele si impozitele aferente.

Ca este vorba de cazare, mancare, sezlonguri sau articole de plaja, de la tarabe bonurile fiscale sunt o raritate.

Nici comerciantii nu se grabesc sa le dea, dar nici turistii n-au invatat sa le ceara. Asa ca evaziunea fiscala este la ea acasa.
Suntem in plin sezon pe litoral, si chiar daca cifrele oficiale vorbesc in prezent de aproape 200.000 de turisti, neoficial numarul lor poate ajunge si la 300.000.

Bonurile fiscale au devenit o raritate pe litoralul romanescu

Explicatia este simpla: turistii nu au nicio problema in a se caza la particularii care stau cu cheia la marginea drumului, la intrarile in statiuni, ademenindu-i cu tarife care sunt si la jumatate fata de pretul unei camere la un hotel de doua sau trei stele.

In plus, putini administratori de plaja dau bonuri fiscale pentru sezlonguri sau la bauturile servite turistilor. Acelasi lucru se intampla la unele fast-food-uri sau magazine cu obiecte de plaja. Citiţi mai mult despre evaziunea de pe litoral pe www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO