Companii

Restructurare în linişte. Grupul german E.ON a renunţat la 1.000 de salariaţi din România în ultimii doi ani

Restructurare în linişte. Grupul german E.ON a...

Autor: Cristina Roşca

15.05.2017, 00:07 11451

Grupul german de utilităţi E.ON - singurul care a reuşit să-şi construiască o poziţie solidă pe piaţa de energie şi gaze locală prin intermediul proceselor de privatizare - mai avea la finalul anului trecut pe piaţa locală circa 5.500 de salariaţi, cu peste 1.000 mai puţini comparativ cu 2014.

„În România am operat o restructurare a businessului“, conform raportului anual al E.ON, care nu oferă detalii.

Acestea nu sunt însă primele restructurări ale businessului local. E.ON şi-a făcut intrarea pe piaţa locală după ce a cumpărat în 2005 pachetele de control de la fostele Electrica Moldova şi Distrigaz Nord. La acel mo­ment, cele două companii aveau împreună circa 12.100 de oameni.

De altfel, cele mai multe companii din energie care s-au privatizat au trecut printr-un proces similar de reorganizare care a dus la pierderea unor mii de locuri de muncă.

În raportul grupului pentru anul trecut nu este evi­den­ţiată separat situaţia financiară a businessului din România, dar potrivit informaţiilor disponibile E.ON generează ve­nituri de peste un miliard de euro din activităţile de distribuţie şi furnizare a gazelor şi energiei pe care le are în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO