Retail&Agrobusiness

Acţiunile Bayer se prăbuşesc cu 12% la minimul ultimilor şapte ani, pe fondul unei dispute cu organele de reglementare

Acţiunile Bayer se prăbuşesc cu 12% la minimul...

Autor: Alex Ciutacu

13.08.2018, 12:31 725

Acţiunile Bayer AG s-au prăbuşit la minimul ultimilor şapte ani, în contextul în care investitorii cântăresc potenţialele costuri ale bătăliei legale asupra produsului Roundup, unul dintre principalele produse ale Monsanto – cea mai nouă achiziţie a Bayer, potrivit Bloomberg.

Monsanto trebuie să plătească daune de 289 milioane dolari după ce organele de reglementare au stabilit în prima etapă procesuală că un ierbicid al companiei poate cauza cancer. Compania a transmis totuşi că produsul este sigur.

Procesul a fost un test important împotriva Monsanto şi va servi ca un precedent în plângerile cu privire la efectele ierbicidelor.

Bayer a încheiat în luna iunie o tranzacţie prin care se angajează să cumpere Monsanto pentru 66 miliarde dolari. Dacă procesul generază verdicte majore împotriva companiei agriculturale, acestea ar putea avea un impact material în situaţia financiară a Bayer, spune Chris Perrella, analist în cadrul Bloomberg Intelligence.

Astfel, luni la ora 12.30, acţiunile Bayer se tranzacţionau pe bursa din Frankfurt la 82,99 euro, în scădere cu circa 11,3% de la începutul şedinţei de tranzacţionare, la o capitalizare de piaţă de circa 76,8 miliarde euro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO