Retail&Agrobusiness

Acuzaţii grave ale guvernului Franţei la adresa Lactalis: „O conduită inacceptabilă care trebuie pedepsită”. Supermarketurile au continuat să comercializeze lapte Lactalis cu salmonella, cu toate că fuseseră anunţate să-l retragă

Acuzaţii grave ale guvernului Franţei la adresa...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.01.2018, 14:02 34314

Gigantul francez Lactalis, care a devenit liderul pieţei locale de lactate după achiziţia Albalact, se află în centrul unui scandal de proporţii în Franţa, după ce a fost acuzat că nu a retras rapid de pe piaţă laptele praf descoperit că era contaminat cu salmonella, potrivit publicaţiei franceze Les Echos.

În scandal s-a implicat şi statul francez, care se apără spunând că autorităţile au derulat controale pentru a se asigura de calitatea laptelui venit de la Lactalis.

Între timp, fabrica Lactalis din Franţa rămâne închisă până când se va face complet lumină în acest caz, iar viitorul companiei este incert în acest context.

„Acest caz este unul serios şi a dus la o conduită inacceptabilă, care trebuie pedepsită”, a spus Bruno Le Maire, ministrul Finanţelor din Franţa, citat de Financial Times.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a dat asigurări că „vor fi aplicate sancţiuni” dacă se va dovedi că Lactalis a derulat activităţi inacceptabile.

Bruno Le Maire a spus, în timpul unei conferinţe de presă, că statul s-a confruntat cu refuzul Lactalis de a retrage produsele de pe piaţă, aşa cum i-a fost cerut pe 9 decembrie lui Emmanuel Besnier, directorul general şi principalul acţionar al Lactalis. Companiei i s-a acordat un termen de 22 de ore pentru a scoate de pe piaţă laptele contaminat.

Înainte de Crăciun, Bruno Le Maire a intervenit el însuşi pentru a retrage de la vânzare 11.000 de tone de lapte praf pentru bebeluşi, dintre care 7.000 de tone doar de pe piaţa franceză. Acestea erau comercializate sub brandurile Celia, Milumel şi Picot.

De cealaltă parte, reprezentanţii Lactalis spun că lucrurile au stat diferit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO