Retail&Agrobusiness

Adrian Cocan, Agroserv Mariuţa: E greu să faci business dacă nu ai un nume în spate

Adrian Cocan, Agroserv Mariuţa: E greu să faci business...

Autor: Simona Tatu

19.04.2018, 15:23 303

Antreprenorii locali care activează în zona de producţie alimentară întâmpină dificultăţi atunci când intră în competiţie cu firme multinaţionale care deja au un nume recunsocut pe piaţă, acest lucru întâmplându-se mai ales atunci când vor să facă angajări, a spus Adrian Cocan, development manager al Agroserv Mariuţa în cadrul conferinţei ZF IMM 2018 – Mic > Mediu > Mare.

„Dacă te numeşti Danone absolvenţii dau năvală, dacă eşti antreprenor local nu e acelaşi lucru. E greu să faci business dacă nu ai un nume în spate”, a spus Adrian Cocan.

Ce a mai declarat el:

Încercăm din 2017 să ne procesăm singuri laptele, există o volatilitate foarte mare a preţurilor, preţul mediu al laptelui ca materie primă este 90 de bani. În 2014 am vândit o fabrică şi în 2015 am depus un proiect pe fonduri europene cu o cofinanţare de 50%. Un proiect de 5 mil. de euro, până acum am construit tot, testăm utilajele, am obţinut marea parte a autorizaţiilor.

Fabrica va funcţiona în trei săptămâni, laptele nostru este export în Bulgaria, Grecia şi Germania şi este procesat de un procesator bulgar şi german care are o filială în Grecia. Mai vindem şi local către jucători din România.

În noua fabrică vom face produse premium la sticlă de sticlă, brânzeturi maturate şi produse pentru export. Vom începe producţia cu o echipă de 20 de persoane şi vom avea nevoie în total de 60 de oameni.

Antreprenorii trebuie să iasă din zona de confort, dacă am face doar lucruri la care ne pricepem, probabil că ar exista mult mai puţini antreprenori.

Cred că este necesară o lege a etichetării, produsele duduie de prafuri, de conservanţi, coloranţi, iar produsele nu sunt marcate cum trebuie pe etichetă. Acest lucru pune în dificultate producătorii români comparativ cu cei străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO