Retail&Agrobusiness

Afacerile Decathlon au sărit de 300 de milioane de lei anul trecut, după un avans de 33%

Eric Mazillier, directorul general al Decathlon: Confirm că vom merge în Băneasa alături de Mega Image şi atât noi cât şi ei dorim să propunem ceva diferit în această zonă.

Eric Mazillier, directorul general al Decathlon: Confirm că vom merge în Băneasa alături de Mega Image şi atât noi cât şi ei dorim să propunem ceva diferit în această zonă.

Autor: Cristina Rosca

02.07.2015, 00:06 791
Planurile retailerului pentru acest an vizează deschiderea unui magazin de 4.000 mp în Băneasa, care să aibă în ofertă produse pentru 60 de sporturi.
 
Retailerul de echipamente sportive Decathlon, liderul pieţei de profil, a terminat anul trecut cu afaceri de 310 milioane de  lei, cu o treime peste cele din 2013 şi de peste opt ori mai mari decât în 2009, anul în care compania a intrat pe piaţa locală cu un ma­gazin în cartierul bucureştean Militari. De altfel, trei dintre cele 14 magazine ale reţelei sunt în Capitală şi următoarea mutare pe care compania o pregăteşte este tot pentru Bucureşti, mai exact pentru cartierul Băneasa.
 
Ziarul Financiar a scris în ediţia de ieri că lanţul belgian de supermarketuri Mega Image va merge îm­preună cu retailerul de echipamente sportive Decathlon în zona de nord a Bucureştiului, cel mai fier­binte loc de cumpărături din România. Cei doi retaileri urmează să dezvolte de la zero un nou proiect vizavi de magazinul Ikea şi de centrul comercial Bă­neasa Shopping City. Această zonă cuprinde mallul Băneasa Shopping City al omului de afaceri Gabriel Po­poviciu şi magazinele Ikea (mobilier), Carrefour (hiper­market), Mobexpert (mobilă) şi Brico Depot (bri­colaj). În total, businessul din zonă se ridică la circa jumătate de miliard de euro, potrivit estimărilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO