Retail&Agrobusiness

Afacerile Ecopack Ghimbav au crescut cu 19% în T3, susţinute de noii clienţi şi de exporturi

Afacerile Ecopack Ghimbav au crescut cu 19% în T3,...

Autor: Laurentiu Cotu

16.10.2014, 00:05 208
Producătorul de ambalaje din carton Ecopack Ghimbav (AMCP), controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de lei (aproximativ 18 milioane de euro), mai mult cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită creşterii exportului şi atragerii unor noi clienţi.
 
Compania şi-a bugetat pentru acest an afaceri totale de 100 mil. lei (22,2 mil. euro).
 
„Domenii precum producţia de alimente sau farma­ceuticele, dar şi construcţiile civile, au avut creşteri bune, fapt care s-a rele­vat pozitiv în producţia noastră“, a declarat pentru ZF Transil­vania Remus Crăciun, ge­ne­ral manager al companiei Ecopack.
 
Peste jumătate din pro­ducţia de ambalaje a Ecopack merge în industria bunurilor de larg con­sum (alimente, bău­turi, produse de igienă personală), însă com­pa­nia are clienţi şi din industriile elec­­tronică, electroteh­­nică, de piese şi sub­an­sambluri auto.
 
Prin­­cipalii clienţi ai Ecopack sunt companiile multi­na­ţio­nale care au fabrici în Ro­mânia, dar şi firmele cu capital autohton. Capacitatea de pro­ducţie a fabricii din Ghimbav este de apro­ximativ 100 de mi­lioane de metri pătraţi de carton ondulat pe an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO