Afacerile ungurilor de la Sole-Mizo au făcut un pas înapoi: minus 8%

12 aug 2015 Autor: Mădălina Panaete

Grupul ungar, care are activităţi în Kosovo, Bosnia, Macedonia şi România, este condus de Gerbrant de Boer, care cunoaşte piaţa din România, fiind cel sub conducerea căruia olandezii de la Friesland au preluat Napolact, într-o tranzacţie de 17 milioane de euro.

Sole-Mizo România, parte a gru­pului ungar cu acelaşi nume condus de Gerbrant de Boer  - fost şef al Fries­land în România - , a intrat anul trecut pe pierdere netă, cu un minus de 1 mil. lei, arată datele de pe mfinante.ro.

Anul trecut nu a fost de bun augur pentru businessul Sole-Mizo în Româ­nia, având în vedere că şi cifra de afaceri a co­borât. Compania a realizat în 2014 o ci­fră de afaceri de 91,3 mil. lei (20 mil. eu­ro), în scădere cu 8% faţă de anul pre­cedent. Declinul vine în contextul în care ma­jo­ritatea jucătorilor de pe piaţa lacta­telor, evaluată la 1 mld. euro, au avut creşteri. Producătorii Albalact, Fries­landCampina sau Olympus au raportat ru­laje mai mari, în timp ce Danone, com­panie al cărei portofoliu se con­cen­trează pe piaţa de iaurturi, a înre­gistrat afa­ceri în scădere. Sole-Mizo nu deţine o unitate de producţie în România, pro­dusele fiind realizate peste hotare.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.08.2015

 
Cuvinte cheie:
afaceri
, maghiari
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide