Retail&Agrobusiness

Agricover a luat 7 mil. euro pentru microfinanţatori

Agricover a luat 7 mil. euro pentru microfinanţatori

Autor: Gabriel Razi

23.12.2014, 00:06 358
Agricover Credit IFN, divizia de creditare a grupului de agrobusiness Agricover, a luat o finanţare de 7 milioane de euro de la Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), unul dintre cele mai mari fonduri de finanţare a microîntreprinderilor la nivel mondial.  Banii obţinuţi de grupul de agrobusiness vor fi folosiţi pentru a credita afacerile fermierilor locali şi pentru a susţine stocul de credite al Agricover, ce ar urma să treacă de 180 milioane de euro în acest an.
 
„Agricover Credit îşi va consolida şi mai mult poziţia în piaţă, precum şi capacitatea de a deservi mai bine întreprinderile mici şi mijlocii care au acces redus la finanţare“, a spus Monika Beck, bancher al EFSE.
 
Finanţarea externă obţinută de Agricover Credit vine în contextul în care reprezentanţii grupului cu capital azero-ira­nian s-au aflat în ultimul an într-un road-show internaţional pentru a obţine finanţare. Relaţia dintre Agricover şi EFSE are o istorie de mai mulţi ani, iar finanţarea obţinută în prezent are o valoare similară cu cea luată de companie în 2012. Atunci Agricover primea 8 milioane de euro pentru a-şi dezvolta divizia de creditare. Interesele şi sursele de finanţare internaţionale se întind acum de la Salonic prin Black Sea Trade and Development Bank până la Amersfoort în Olanda prin Oikocredit sau în Statele Unite prin International Finance Corporation.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO