Retail&Agrobusiness

Agrobusiness. Ferma Agro-Carmolact din judeţul Bistriţa-Năsăud, care deţine peste 1.300 de vaci, a vândut lapte de 2,8 mil. euro

Agrobusiness. Ferma Agro-Carmolact din judeţul...

Autor: Roana Rotaru

09.03.2017, 00:05 1463
Compania Agro-Carmolact, de­ţinută de Alin Neagoş, creşte 1.330 de vaci de lapte rasa Holstein, în două ferme din judeţul Bistriţa-Năsăud, un business care i-a adus vânzări totale de circa 2,8 mil. euro în 2016, în scădere cu 9% faţă de anul precedent.
 
Agro-Carmolact îşi vinde integral producţia de circa 22.000 de litri de lapte pe zi fabricii Carmolact-Prod, care produce lactate marca Monor, fermele Agro-Carmolact fiind concepute să funcţioneze ca parte a unui sistem integrat de producţie.
 
„În 2015 cifra de afaceri a fost de 13,9 mil. lei, anul trecut a fost de 12,6 mil. lei , iar pentru 2017 aproximăm 13,5 mil. lei. Fluctuaţiile cifrei de afaceri au ca sursă mai multe cauze, cum ar fi un an neprielnic pentru producerea fura­jelor, structura biologică a efec­tivului (vacile nu produc lapte pe tot parcursul anului – n. red.), dar şi alţi factori“, a declarat pentru ZF Eugen Creoşteanu, medicul veterinar al fermei Agro-Car­mo­lact, unul dintre cei trei acţionari ai fabricii de lapte Carmolact-Prod, spre care merge tot laptele din ferme.
 
Din efectivul total de vaci, 1.000 sunt crescute în ferma din comuna Şieu-Odorhei, iar restul de 330, cât reprezintă efectivul de vaci de până în 12-13 luni, sunt crescute în ferma din satul Pinticul.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO