Retail&Agrobusiness

Agrobusinessul, o industrie care se bucură de ninsorile abundente. „Zăpada este ca o plapumă pentru culturile de grâu din toamnă.”

Zăpada acţionează ca un strat izolator, cu condiţia să nu fie numai de un deget

Zăpada acţionează ca un strat izolator, cu condiţia să nu fie numai de un deget

Autor: Roana Rotaru

14.01.2017, 00:00 568

Ninsorile abundente care au aco­perit majoritatea judeţelor din România sunt un motiv de bucurie pentru pro­ducătorii agricoli care au semănat grâu, rapiţă sau orz în toamna anului trecut, pentru că zăpada acţionează ca un strat protector asupra culturilor de toamnă, ferindu-le de îngheţ, potrivit spe­cialiştilor din agrobusinss.

„Zăpada ar avea efect foarte bun şi e bine că a nins, însă în tot sud-estul ţării unde a fost viscol, zăpada nu s-a depus uniform. E mai mult pe şosea decât pe câmp. Culturile sunt neprotejate şi dacă mai ţine mult gerul s-ar putea să îngheţe. În zona noastră, prog­nozele me­teo­ro­logice arată că nu o să mai fie ger cu temperaturi mai mici de minus 8 grade Celsius, deci dacă nu au fost afectate până acum, nici  nu or să mai fie”, a declarat pen­tru ZF Alexandru Gheorghe, proprietarul com­paniei Somalex, care cul­tivă cereale pe o suprafaţă de 3.300 de hectare în Ialomiţa şi Călăraşi.

În Banat nu s-a depus un strat consistent de zăpadă, cum s-a întâmplat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, însă nu a fost nici ger năprasnic care să îngheţe culturile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO