Retail&Agrobusiness

Ambiţia unuia dintre cei mai mari agricultori din Matca: să scape de intermediari în comerţul cu cereale şi să-şi unească forţele cu alţi antreprenori români

Ambiţia unuia dintre cei mai mari agricultori din Matca:...

Autor: Roana Rotaru

20.09.2016, 00:08 2338

♦ Ga­vrilă Tuchiluş: „Suntem câţiva fermieri care am făcut deja o coo­pe­rativă şi care ne-am gândit să facem ceva în sistem integrat. Vrem să facem o fabrică de lapte ca să procesăm noi laptele pe care îl obţinem”

Gavrilă Tuchiluş, directorul general şi unul dintre acţionarii Agrimat Matca (Galaţi), o companie care cultivă 4.500 de hectare cu cereale şi care creşte peste 1.000 de bovine, spune că asocierea antreprenorilor îi poate face pe aceştia mai puternici şi mai puţin vulnerabili în faţa marilor traderi străini. „Suntem câţiva fermieri care am făcut deja o coo­pe­rativă şi care ne-am gândit să facem ceva în sistem integrat. Vrem să facem o fabrică de lapte ca să procesăm noi laptele pe care îl obţinem”, a spus Ga­vrilă Tuchiluş. El este unul dintre cei patru acţionari români ai Agrimat Matca, o firmă cu afaceri de 5 mil. euro aflată între cei mai mari 30 de proprietari de bovine din România.

Din cele peste 1.000 de bovine, circa jumătate sunt vaci de lapte, care produc în jur de 4,5 milioane de litri de lapte anual, producţie care este vândută în prezent procesatorilor de lapte precum Almera Internaţional din Bacău, Lactate Brăila, Vranlact din Focşani sau Klaus din Tecuci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO