Retail&Agrobusiness

Ameropa garantează un credit de 165 mil. euro cu acţiunile la Azomureş

Grupul Ameropa este controlat de magnatul elveţian Andreas Zivy, care are în România afaceri de aproape 800 mil. euro

Grupul Ameropa este controlat de magnatul elveţian Andreas Zivy, care are în România afaceri de aproape 800 mil. euro

Autor: Radu Bostan

25.09.2014, 00:05 803
Ameropa, unul dintre cei mai mari traderi internaţionali de produse agricole şi proprietarul combinatului Azomureş din Târgu-Mureş, va folosi acţiunile deţinute la producătorul de îngrăşăminte chimice pentru a garanta un credit de 200 milioane de franci elveţieni (circa 165 mil. euro).
 
Creditul este acordat de banca elveţiană Credit Suisse şi va fi folosit pentru a refinanţa o facilitate de credit obţinută anterior de Ameropa, arată o decizie a acţionarului publicată în Monitorul Oficial. Creditul va fi garantat printr-o ipotecă mobiliară asupra acţiunilor deţinute de Ameropa la Azomureş, cât şi asupra oricăror acţiuni care are putea fi emise în viitor, plus toate dividendele şi veniturile din orice vânzări de active.
 
În eventualitatea în care ipoteca este executată de creditori, administraţia Azomureş va avea obligaţia de a înregistra orice transfer de acţiuni către un nou acţionar, se mai menţionează în document.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO