Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Ferma de vaci Agroindustriala Pantelimon, furnizor de lapte pentru Danone, şi-a majorat vânzările cu 20%

Mihai Petcu, proprietarul Agroindustriala Pantelimon:
La dozatoare vând cu 3 lei litrul de lapte, iar către Danone cu 1,3 lei pe litru.

Mihai Petcu, proprietarul Agroindustriala Pantelimon: La dozatoare vând cu 3 lei litrul de lapte, iar către Danone cu 1,3 lei pe litru.

Autor: Roana Rotaru

11.01.2017, 00:04 914

Compania Agroindustriala Pantelimon, cu activităţi în creş­terea bovinelor de lapte, deţinută de fermierul Mihai Petcu, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 1,2 mil. euro, în creştere cu 20% faţă de anul precedent, potrivit cal­culelor ZF realizate pe baza declaraţilor reprezentantului com­paniei şi a datelor publicate pe site-ul Ministerului Finan­ţelor.

Această creştere se datorează vânzărilor mai mari de lapte realizate prin cele trei dozatoare ale companiei, unde lap­tele se vinde la un preţ de peste două ori mai bun decât la pro­cesator.

„În 2016 vânzările au crescut cu 20% pentru că  avem animale performante care dau câte  8.500 de litri de lapte pe cap de animal, iar calitatea laptelui a făcut să crească vân­zările la automatele de lapte. La dozatoare vând laptele cu 3 lei litrul, iar către Danone cu 1,3 lei pe litru. Cifra de afaceri a mai crescut şi din vânzarea laptelui suplimentar, din vânzarea de juninci, de brânză, smântână şi aşa mai departe“, a declarat pentru ZF Mihai Petcu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO