Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Lanţul de restaurante Spartan vrea să se extindă în afara graniţelor României

Remus Cosovanu

Remus Cosovanu

26.02.2017, 10:31 2486

Remus Cosovanu, francizatul Spartan care deţine restaurante în Timişoara, Cluj şi Deva, a deschis pe 9 februarie cea mai mare unitate stradală din cadrul lanţului, în urma unei investiţii de 110.000 de euro la Timişoara. Noua unitate a înregistrat vanzări în valoare de 10.000 de euro şi 2.000 de clienţi, în primul weekend de funcţionare.

Spartan ajunge astfel la 31 de unităţi, des­chise în toată ţara, fiind pe locul 4 în topul lan­ţurilor cu cele mai multe restaurante pe teri­toriul Romaniei. Această inaugurare face parte din strategia de extindere la nivel na­ţional, dar şi internaţional, pe piaţa maghiară, pe care reţeaua Spartan şi Remus Cosovanu o vor implementa în 2017.

Remus Cosovanu a ales să se îndrepte spre piaţa fast-food-ului după ce a analizat po­ten­ţialul mai multor francize din domenii va­riate şi a realizat potenţialul crescut al acestui segment de piaţă.

După un stagiu de pregătire ce a durat trei luni şi s-a desfăşurat în Suceava, a deschis primul său restaurant cu o investiţie iniţială de 62.000 de euro. În doar trei ani, a reuşit să deschidă şapte restaurante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO