Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Un producător bistriţean de lactate a ajuns la 5 mil. euro. Telemeaua Sinelli aduce o treime din business

Antreprenori locali. Un producător bistriţean de...

Autor: Roana Rotaru

01.02.2017, 00:04 2034
Compania Lacto-Muntean din localitatea Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, deţinută de antreprenorul român Simion Drecşan, care produce lactate marca Sinelli, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de peste 23 mil. lei (5,1 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul precedent, potrivit repre­zentanţilor companiei.
 
În 2008 compania a accesat fonduri europene în valoare de 2,6 mil. euro, din care 50% finanţare nerambursabilă pentru înfiinţarea unei noi fabrici în care îşi desfăşoară compania activitatea în prezent.
 
„Această creştere constantă a cifrei de afaceri din ultimii ani se datorează accentului pus pe dezvoltare prin accesarea programelor de investiţii şi asigurarea constantă a calităţii produselor, încheierii de noi parteneriate comerciale, intrării pe piaţa supermarketurilor, dar şi celor peste 100 de angajaţi calificaţi ai companiei”, a declarat pentru ZF Iulia Drecşan, manager al companiei Lacto-Muntean, nora proprietarului.
 
Fabrica de lactate are o capacitate de procesare de 30.000 litri de lapte pe zi, materie primă care este colectată de la fermele din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş, dar şi de la micii fermieri individuali, potrivit reprezentanţilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO