Retail&Agrobusiness

Ce fac antreprenorii români cu banii: Ioan Popa, proprietarul Transavia investeşte 15 milioane de euro în cel mai mare teren de golf din România, care se întinde pe 56 de hectare

.

Autor: Cristina Bellu

13.10.2017, 14:58 3686

Ioan Popa, antreprenorul care a pus bazele producătorului Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, a investit 15 milioane de euro în resortul de golf Theodora Golf Club din localitatea Teleac, jud. Alba.

Proiectul cuprinde cel mai mare teren de golf din România, dar şi o serie de facilităţi de cazare şi relaxare clasificate la standardul de patru stele plus.

(…) Complexul îşi propune să devină o destinaţie pe harta turismului românesc şi să crească potenţialul zonei la nivel naţional şi internaţional datorită poziţionării sale excelente, în una dintre cele mai valoroase zone româneşti.” spune Ioan Popa, Preşedintele Theodora Golf Club.

Construcţia resortului a durat aproximativ doi ani, designul purtând semnătura unei echipe de profesionişti atât din ţară, cât şi din străinătate

Terenul de golf se întinde pe 56 hectare cu 18 parcursuri în lungime totală de 6.518 metri şi numără 4 parcursuri par 3, 10 parcursuri par 4, 3 parcursuri par 5 şi 1 parcurs par 6, cel mai lung parcurs din Europa.

Resortul TGC este situat pe o suprafaţă totală de peste 62 hectare, din care cea mai generoasă parte este alocată terenului de golf (56 hectare), restul fiind ocupat de vilele complexului şi de alte facilităţi.

În arhitectura proiectului se găsesc 14 vile pentru cazare, 5 vile în regim privat, o sală de conferinţă, o piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului care înglobează un driving-range indoor, pro-shop, vestiare, lounge bar şi restaurantul fine dining.

În completarea facilităţilor de cazare, resortul deţine un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior şi 100 locuri pe terasă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO