Retail&Agrobusiness

Anuar ZF Cei mai mari jucători din economie. Topul celor mai mari jucători din industria laptelui. Începe dominaţia Lactalis, care are trei companii în top zece

Anuar ZF Cei mai mari jucători din economie. Topul celor...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.07.2017, 00:08 602

Anul 2016 a adus în industria lactatelor cele mai importante tranzacţii din ultimul deceniu, pe o piaţă unde multinaţionalele controlează mai mult de jumătate din piaţă.

Gigantul francez Lactalis, care a cumpărat în 2008 pro­ducătorul lactatelor LaDor­na, a început anul trecut prin achiziţionarea Alba­lact, liderul pieţei locale. Astfel, Lactalis a câştigat primul loc în industria ro­mânească a lactatelor şi a transformat podiumul din această industrie în unul cu acţionariat 100% străin. La finalul anului, a bătut palma şi cu fondul american Sigma Bleyzer pentru a prelua Covalact. Astfel, Lactalis a ajuns de la un jucător din top zece în lactate la cel mai important grup dintr-un sector cu vânzări aproape 1 mi­liard de euro anual.

În urma acestui proces de achiziţii început în 2008 cu brandul creat de Jean Valvis, Lactalis ajunge la o cifră de afaceri cumulată de peste 230 de milioane de euro.

Urmăritorii săi sunt Danone, lider pe piaţa de ia­ur­turi, cu afaceri de 107 mil. euro, grupul Olympus din Grecia şi Fries­landCam­pina, cu afaceri de 74 mil. eu­ro care deţine printre altele şi brandul Napolact.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO