Retail&Agrobusiness

Arabii de la Al Dahra vor să investească 500 mil. dolari în România: „Vrem să investim în agricultură, logistică şi procesarea alimentelor”

Arabii de la Al Dahra vor să investească 500 mil....

Autor: Roana Rotaru

21.04.2018, 21:00 967

Grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite vrea să investească 500 mil. dolari în România, bani care vor merge spre achiziţia a 58.000 de hectare de tren agricol în proximitatea fluviului Dunărea, într-o companie de logistică - transport pe apă şi rutier, şi în procesarea alimentelor, mai exact în producţia de pastă de roşii,  potrivit investitorilor străini. 

„Vrem să investim 500 mil. dolari în agricultură, logistică şi procesarea alimentelor. Agricultura şi logistică acoperă 80% din investiţii, iar procesarea alimentelor 20%. Investiţiile în agricultură sunt în producţia de cereale, de furaj, mai exact lucernă - care este coloana vertebrală a industriei lactatelor ”, a declarat pentru ZF Mohamed Hassan, business development director al Al Dahra Holding.

Potrivit datelor ZF, Al Dahra este în discuţii avansate pentru achiziţia Agricost, cea mai mare ferma de cereale din România după suprafaţă cultivată: circa 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei. Reprezentanţii Al Dahra nu confirmă însă această tranzacţie.

„Căutăm oportunităţi. Sunt multe oportunităţi în România. Am anuţat noi ceva? Odată ce găsim ceva ok toată lumea va ştii. Aveţi multe ferme în România nu numai Agricost”, a spus Mohamed Hassan.

Al Dahra este o companie din Abu Dhabi, ce face parte din holdingul Al Ain, fondat de Al­te­ţea Sa Şeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Al Dahra are activităţi în agricultură - cul­tivarea cerealelor, producţia şi tradingul aces­tora, având două divizii - de hrană pentru ani­male şi pentru oameni, mai exact producţia de orez, făină, fructe şi legume.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO